wij over ons - Ridders van de AchterhoekWij zijn een groepje mensen met een gezamenlijke interesse voor het reenactment.
We zijn met 4 personen begonnen bij de Bergische Lehnsritter, een groep die zich vooral toelegt op toernooien, met een aankleding van rond 1288, ze richten zich op de slag bij Woeringen.
Na de toernooien mocht het publiek de kleurrijke tenten en uitrusting komen bekijken en vragen stellen.
Wij wilden echter buiten de toernooien om ook wat actiefs doen, en we zijn ons toen gaan toeleggen op het kampleven.
Intussen is de basisgroep van 4 personen uitgebreid.
We hebben een vuurplaats gebouwd naar voorbeeld van afbeeldingen op het doek van Bayeux (1066). We houden ons bezig met handwerk zoals weven en koudsmeden. De heren trainen hun zwaardvechtkunsten en ook het boogschieten wordt beoefend.
Na het vechten wordt de uitrusting natuurlijk weer op orde gebracht.

Onze insteek is om een zo authentiek mogelijk kamp neer te zetten. We hebben echter wel enige beperkingen vanwege transportmogelijkheden, veiligheid en gezondheid. Dat betekend dat sommige dingen die bij ons te zien zijn in de middeleeuwen niet hebben bestaan, maar dat we voor een oplossing hebben gekozen die er wel goed uitziet en mooi in het beeld past. Het thema veiligheid geldt natuurlijk vooral voor de vechtuitrusting. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de veiligheid van de mensen staat boven alles.
Verder zijn er mensen die zonder bril bijna niks kunnen zien. Die mogen dan in het kamp rustig hun bril dragen.